museum voor
natuur & landschap van Zeeland
NL EN D

activiteiten

Het ScharrelLAB

In 2015 heeft Gedeputeerde Carla Schönknecht de nieuwe educatieruimte van Terra Maris officieel geopend. Zij deed dit door met haar blote voet een afdruk te maken in een bak Zeeuwse klei. Het lokaal kreeg de naam Het ScharrelLAB.

Natuur en milieu educatie
In 2013 kreeg Terra Maris van de gemeente Middelburg, Vlissingen en Veere de opdracht om de NME-taak voor het basisonderwijs in deze gemeenten uit te voeren. Terra Maris ontvangt jaarlijks zo’n 2500 leerlingen uit het  basisonderwijs en met deze taak kan dat nog meer worden. Hiermee werd ook de wens geboren voor een apart educatie lokaal. In augustus 2014 startte de bouw en het ‘ScharrelLAB’ werd feestelijk geopend door Carla Schönknecht en een aantal leerlingen van de Prinses Ireneschool uit Goes.

IVN Scharrelkids
Met de naam ScharrelLAB onderstreept Terra Maris het belang van de samenwerking met de IVN. Beide partijen zullen gezamenlijke activiteiten aanbieden en nieuwe lesmaterialen ontwikkelen.

Verduurzaming
De gemeenten Middelburg, Vlissingen en Veere hebben, naast de subsidie voor het uitvoeren van de NME-taak, ook een financiële bijdrage geleverd aan de inrichting en verduurzaming van het gebouw.