museum voor
natuur & landschap van Zeeland
NL EN D

activiteiten

Arrangementen

De arrangementen zijn voor groepen van minimaal 10 en maximaal 50 personen en kunnen alleen gereserveerd worden op maandag t/m zaterdag. Voor het arrangement 'Langs het tuinpad van herinneringen' geldt een minimum van 10 en een maximum van 15 personen. De rondleidingen worden alleen in het Nederlands verzorgd.

Naast onderstaande arrangementen is het ook mogelijk een arrangement op maat te maken. Het museum, de landschapstuin, het brede aanbod van rondleidingen in het natuurgebied de Manteling en het museumcafé 'De Orangerie' zijn prima ingrediënten om een aantrekkelijk arrangement samen te stellen. Neem telefonisch contact met ons op of vul onderstaand formulier in.

Terra Maris van nul tot nu - met koffie/ thee en huisgemaakte taart of bolus

Een rondleiding met één van onze gidsen door het museum en de landschapstuin. De gids geeft uitleg bij het zeeaquarium, prachtige maquettes, die het Zeeuwse leven in de middeleeuwen verbeelden, archeologische vondsten en de meer dan honderd dorpen die in de loop van de tijd van de kaart zijn geveegd. U wordt uitgedaagd een stukje middeleeuwse tekst te lezen, een smaak uit die tijd te proeven, in de tuin praktisch kennis te maken met de kaardebol en bij de dijktuin te ondervinden hoe zwaar Zeeuwse klei nu eigenlijk is. Na een heerlijke wandeling door de tuin en haar landschapselementen is het beklimmen van het mottekasteel  letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt, want  helemaal bovenin deze middeleeuwse verdedigingstoren geniet u van een prachtig uitzicht over de hele tuin, op kasteel Westhove, een deel van de Manteling en het Walcherse platteland. Inclusief koffie/thee en een heerlijke Zeeuwse bolus of huisgemaakte taart in ons museumcafé.
Duur: 2 uur
Prijs € 18,50 (met bolus) voor volwassenen en € 15,75 voor kinderen 4 t/m 12 jaar
Prijs € 20,00 (met taart) voor volwassenen en € 17,25 voor kinderen 4 t/m 12 jaar
Minimaal 10 en maximaal 50 personen

Terra Maris van nul tot nu - met een Zeeuwse Lunch

Een rondleiding met één van onze gidsen door het museum en de landschapstuin. De gids geeft uitleg bij het zeeaquarium, prachtige maquettes, die het Zeeuwse leven in de middeleeuwen verbeelden, archeologische vondsten en de meer dan honderd dorpen die in de loop van de tijd van de kaart zijn geveegd. U wordt uitgedaagd een stukje middeleeuwse tekst te lezen, een smaak uit die tijd te proeven, in de tuin praktisch kennis te maken met de kaardebol en bij de dijktuin te ondervinden hoe zwaar Zeeuwse klei nu eigenlijk is. Na een heerlijke wandeling door de tuin en haar landschapselementen is het beklimmen van het mottekasteel  letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt, want  helemaal bovenin deze middeleeuwse verdedigingstoren geniet u van een prachtig uitzicht over de hele tuin, op kasteel Westhove, een deel van de Manteling en het Walcherse platteland. Inclusief een Zeeuwse lunch met een heerlijke vissoep, diverse soorten broodjes met zoet en hartig beleg, een garnalenhapje, Zeeuwse bolus en koffie, thee of melk naar keuze.
Duur: 3 uur
Prijs € 31,00
 voor volwassenen en € 24,50 voor kinderen 4 t/m 12 jaar

Terra Maris van nul tot nu - met koffie/thee en huisgemaakte taart en een Zeeuwse lunch

Een rondleiding met één van onze gidsen door het museum en de landschapstuin. De gids geeft uitleg bij het zeeaquarium, prachtige maquettes, die het Zeeuwse leven in de middeleeuwen verbeelden, archeologische vondsten en de meer dan honderd dorpen die in de loop van de tijd van de kaart zijn geveegd. U wordt uitgedaagd een stukje middeleeuwse tekst te lezen, een smaak uit die tijd te proeven, in de tuin praktisch kennis te maken met de kaardebol en bij de dijktuin te ondervinden hoe zwaar Zeeuwse klei nu eigenlijk is. Na een heerlijke wandeling door de tuin en haar landschapselementen is het beklimmen van het mottekasteel  letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt, want  helemaal bovenin deze middeleeuwse verdedigingstoren geniet u van een prachtig uitzicht over de hele tuin, op kasteel Westhove, een deel van de Manteling en het Walcherse platteland.
Inclusief een Zeeuwse lunch met heerlijke vissoep, diverse soorten broodjes met zoet en hartig beleg, een garnalenhapje, Zeeuwse bolus en koffie, thee of melk naar keuze en een heerlijk kopje koffie met huisgemaakte taart. 
Afhankelijk van het tijdstip wordt u ontvangen met koffie en huisgemaakte taart, aansluitend de rondleiding en daarna een Zeeuwse lunch. Maar starten met de Zeeuwse lunch, aansluitend de rondleiding en ter afsluiting koffie en huisgemaakte taart is natuurlijk ook mogelijk.
Duur: 3,5 uur
Prijs € 39,00 voor volwassenen en € 32,25 voor kinderen 4 t/m 12 jaar

Langs het tuinpad van herinneringen

Deze tuinwandeling onder leiding van één van onze gidsen is zeer geschikt als uitstapje voor ouderen. De meest geschikte tijd is van half juni tot half september. De Zeeuwse landschapstuin  herbergt veel typisch Zeeuwse plekjes. Plekjes die je terugvoeren naar de tijd dat kinderen nog op straat speelden en konden vissen in een slootje achter het huis. Ook bij de ouderwetse fruitbomen in het weitje en bij de groentetuin, die doet denken aan het ‘lapje’ van de kerk, zullen herinneringen opborrelen. De wandeling duurt een uur en de tuin is toegankelijk voor rolstoelen en is ook goed te doen met een rollator. Na de wandeling is er in het museumcafé koffie/thee met huisgemaakte appeltaart of met een bolus. 
Duur: 1,5 uur
Prijs inclusief koffie/thee met bolus € 17,50 of  koffie/thee met taart € 19,00.

Vul voor het aanvragen van een groepsarrangement onderstaand formulier in. Vergeet niet op verzenden te klikken.  Je krijgt een bevestiging in beeld. Zie  je die niet, neem dan telefonisch contact met ons op.

Datum gewenst bezoek *
Tijdstip van het bezoek
Duur van het bezoek
Arrangement I, II of III
Wensen voor een arrangement op maat
Groepsaantal *
Groepsleeftijd
Naam groep/familie *
Contactpersoon
Adres *
Postcode *
Woonplaats *
Email *
Tefeloon *
Wanneer te bereiken?
Type over *