museum voor
natuur & landschap van Zeeland
NL EN D

activiteiten

Vrijwilligers spelen een  belangrijke rol!

Vrijwilligers spelen een belangrijke rol bij Terra Maris. Ze zijn actief in verschillende disciplines.

De rondleidingen in het natuurgebied de Manteling, op het strand, in het museum en de landschapstuin worden verzorgd door vrijwilligers die in het bezit zijn van een diploma natuurgids. Voor het determineren van onze collectie kunnnen we een beroep doen op mensen met kennis op het gebied van schelpen, botten, vogels en zoogdieren. Verder spelen vrijwilligers een rol bij het registreren van de collectie, het onderhoud van de landschapstuin, de begeleiding van educatieve activiteiten en de begeleiding van schoolgroepen. Voor de afdeling educatie en het secretariaat worden hand- en spandiensten gedaan door vrijwilligers.

Sinds 2011 organiseren we in de zomermaanden een aantal malen een Middeleeuws Festijn. Een groep enthousiaste vrijwillegers spelen tijdens dit festijn  een rol als middeleeuwse figurant.

Wij zijn nu met name op zoek naar vrijwilligers die kinderactiviteiten en kinderworkshops willen begeleiden.
Ook zijn we op zoek naar een vrijwilliger die kan helpen bij de collectieregistratie. Wil je hierover meer informatie  neem dan contact op met Carolien Schaap, telefoon 0118 582620. Bereikbaar op maaandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Ook op de andere disciplines zijn vrijwilligers welkom. Als je interesse is gewekt, neem dan contact met ons op. (info@terramaris.nl of 0118 582620).